Zingen voor je Leven koor Heerenveen

Zingen is niet alleen een heerlijke uitingsvorm, maar ook heel goed voor onze gezondheid. Steeds meer wordt bekend over het positieve effect van zingen op de werking van het immuunsysteem. Dat kunnen we goed gebruiken. En al zingend werken we samen aan een positief resultaat. We halen het beste in onszelf naar boven. Dat is weer goed voor ons humeur. Samen zingen geeft ook nog eens een gevoel van verbondenheid. We weten van elkaar wat onze achtergrond is. Daar hoeven we het tijdens een repetitie niet over te hebben. We begrijpen het zonder woorden ook wel.

Stichting Kanker in beeld

Zingen voor je leven is onderdeel van de Stichting Kanker in Beeld www.kankerinbeeld.nl . Deze stichting helpt mensen die geconfronteerd zijn met kanker een nieuwe balans in hun leven te vinden door samen creatief bezig te zijn.

Professor Erik Scherder, hoogleraar Klinische Neuropsychologie aan de VU in Amsterdam is een bevlogen voorstander van creatieve en (ver)beeldende expressie vanwege de positieve effecten ervan op het brein. Klik hier voor meer informatie en een korte film over dit onderwerp.

Voor wie

Voor mensen die met kanker zijn geconfronteerd, op welke manier dan ook. Voor degene die zelf kanker heeft (gehad), maar ook voor naasten, nabestaanden, mantelzorgers. Of misschien heb je om een andere reden om bij dit koor te komen zingen. Je hoeft geen mooie zangstem te hebben.

Wat doen we

We beginnen de repetities met aandacht voor ons lichaam. Daarna komt stemwerk aan de beurt. Klanken maken zonder dat het een bekend lied is. Je eigen stem leren kennen. Tijdens het maken van klanken bewegen we ons een beetje en lopen we door de ruimte. Lukt dat niet? Dan mag je natuurlijk ook zitten. Vervolgens zingen we een wisselend repertoire. Voor een deel is dat een toegankelijk repertoire, zodat iedereen die nieuw op het koor komt het al snel mee kan zingen. Vaak zijn de teksten hoopgevend en/of meditatief. We zingen ook liederen waar we meer op moeten studeren. Zo mogelijk zingen we in canon of meerstemmig. Na afloop is er koffie/thee en de gelegenheid om elkaar beter te leren kennen. 

Praktische informatie

Datum: 14 en 28 september, 12 en 26 oktober, 9 en 23 november en 14 december.
Tijd: 10.00 – 11.30 uur

Koorleiding: Grytsje Kingma. 

Locatie: MFA Skoatterhûs. Van Leeuwenhoekweg 10 te Oudeschoot (Heerenveen-Zuid). Te bereiken met bus 115 vanaf het busstation Heerenveen.

Kosten: € 6,- per keer. Een knipkaart voor 5 keer kost € 25,00.

Meer informatie en aanmelden:grytsje.kingma@filternet.nl of 0513-551139. Stuur mij een mail