Zanggroep (Je) Binnenstebuiten Tonen

Samen zingen geeft verbondenheid. Door samen te zingen ontmoet je elkaar. Door aandachtig te zingen, ontmoet je jezelf.

Zanggroep (Je) Binnenstebuiten Tonen is een groep mensen die het fijn vindt om samen te zingen en elkaar ook te mogen ontmoeten in dat zingen. Het met aandacht bezig zijn met onze stem en onze stem leren kennen, is een belangrijk onderdeel van een bijeenkomst. We zingen liederen die niet echt moeilijk zijn om in te studeren, zodat we niet al te veel aandacht hoeven te besteden aan de noten. De melodie ligt over het algemeen vrij gemakkelijk in het gehoor. Lees hier het artikel over Koor? Zangroep? Zangers?

Al zingend herhalen we deze liederen diverse keren, zodat we iedere keer de kans krijgen om het lied opnieuw in te zetten en misschien anders te zingen dat de keer daarvoor. Door deze herhalingen kunnen we steeds meer onze aandacht bij het zingen zelf houden.

Stembevrijding

De basis voor deze zanggroep ligt bij Stembevrijding. Bij Stembevrijding gaat het om het van’ binnen’ naar ‘buiten’ zingen, zingen vanuit je zelf, en niet wat een ander van jou verwacht.Het gaat over jezelf laten zien en horen. Het gaat over 'ontvangen' worden door de luisteraar.  (zie pagina over Stembevrijding). Dit van ‘binnen’ naar ‘buiten’ zingen staat centraal tijdens het zingen binnen deze zanggroep. Vandaar de naam (Je) Binnenstebuiten Tonen..

Voor wie

Vind je het fijn om samen te zingen en elkaar te mogen ontmoeten in dit zingen? Zou je oefeningen voor je stem willen doen? Wil je een inspirerend maar een niet te moeilijk repertoire zingen, waardoor je je aandacht kunt houden bij de klanken, je lichaam en de samenzang? Dan ben je van harte welkom bij zanggroep (Je) Binnenstebuiten Tonen. Je hoeft geen goede stem te hebben, het gaat om het plezier van het samen zingen! Iedereen is welkom.

Praktische informatie

Je kunt te allen tijden instromen!

Maandagavond: Tijd: 20.00 uur tot 21.30 uur. 
Wegens omstandigheden staan er momenteel geen repetitiedata gepland.

Dinsdagochtend: Tijd: 10.30 uur tot 12.00 uur.
Wegens omstandigheden staan er momenteel geen repetitiedata gepland.

Locatie: Buurthuis van de Oranjewijk, Gijsbert Japicxstraat 51 te Leeuwarden.

Aanmelden: Stuur mij een email.

 

Volg mij op Facebook en blijf op de hoogte van mijn activiteiten.