Reacties van deelnemers

Ik ben zeer geraakt door datgene wat jij mij hebt aangereikt in jouw workshop Stembevrijding. Allereerst voelde ik dat, met behulp van de klanken, het leven ten volle door mijn bekken en benen begon te stromen. Heerlijk om dit te mogen ervaren na een bekken dat voor een groot deel van mijn leven op slot heeft moeten zitten. Dagenlang heb ik anders/beter gelopen. Jouw workshop 'zingt' nog steeds in mij rond. Toen ik als mantelzorger erg vermoeid was ben ik voor mijzelf gaan zingen in de auto, en ja, dan stroomt het leven weer volledig door mij heen. Mooi, he?

José Spruit. Workshop Stembevrijding in Leeuwarden

“We hebben genoten van je workshop stembevrijding en zoiets smaakt naar meer. Heerlijk om zo ontspannen naar je binnenste te gaan en te leren luisteren naar klank, klankkleur, emotie, boosheid, vreugde en alles wat daar tussen zit. Zoals je al aangaf voel je na afloop de ruimte in jezelf, alsof je ruimer in je jasje (vel) zit. Super bedankt voor dit geweldige leerproces”.

Renske Cornelissen – v.d. Kooi.  Workshop Stembevrijding in  Leeuwarden

 

“Ik heb genoten van het klank geven. En zeker ook van de manier waarop jij daar, vakvrouw, voor ons stond als de natuurlijke leider. Ervaren, met oor en oog voor wat er in de groep gebeurde en de juiste zorg”.

Elma van Lier, workshop stembevrijding in Leeuwarden

 

Tijdens mijn chemo periode heb ik mij door Sjoerdje om de drie weken laten masseren Wat een ‘feestje’ was dit iedere keer voor lichaam en geest. Sjoerdje weet precies waar ze mee bezig is en voelt precies aan wat het lichaam nodig heeft.

Baukje Sjoerdsma

 

Tijdens de repetities bied jij een mix aan van ontspanningsoefeningen, het wakker maken van het lichaam, stemwerk/inzingen en vervolgens repertoire zingen. Ik vind die mix uitstekend. Zingen is meer dan alleen iets voor je keel of stembanden. Ik hou van je lessen.

Riet Hoffer, deelneemster van zanggroep (Je) binnenstebuiten Tonen Leeuwarden.

 

Ik wil graag een keer extra komen. Ik word zo vrolijk van ons samenzingenzangzijn.

Gerwine Würing, deelneemster zanggroep (Je) binnenstebuiten Tonen Leeuwarden

 

“Ik heb genoten van je ingetogen en integere manier van stembevrijding geven en je leiding bij het ritueel in de kerk. Hoe je ruimte wist te geven aan iedereen; zoekend en voelend. De zuiverheid van je intenties was voor mij zo voelbaar”.

Anoniem, retraite van Zingen voor je Leven in Frankrijk

 

“Je bracht goede stem- en lichaamsoefeningen die soms best spannend waren om uit te voeren. Maar zonder 'moeten' en met de veiligheid die jij bood, durfde ik steeds een beetje meer van de vrijheid van stem en lichaam toe te laten en te ervaren. En ook de kwetsbaarheid die jij hierin liet zien, hielp mij hierbij”.

Anoniem. Workshop stembevrijding tijdens de landelijke netwerkdag van het Focusnetwerk.

 

"Ik ging naar Sjoerdje omdat ik niet meer vertrouwd was met mijn eigen stem. Ik wilde daar iets aan doen. Ik heb een paar jaar les van Sjoerdje gehad en mijn stem is me inmiddels zeer lief geworden. Zo zelfs, dat ik momenteel zelf stem- en zangworkshops geef. Sjoerdje is een fantastisch docent, met een groot geduld. Ze weet je net dat aan te bieden waardoor je weer verder kunt. Ze geeft vertrouwen en met humor weet ze allerlei blokkades en remmingen als sneeuw voor de zon  te laten verdwijnen. We experimenteerden met resonantie, met hoge frequenties in de klank, met luisteren op allerlei manieren. We ervoeren en onderzochten wat het effect is bij onszelf en bij elkaar.  
Oh ja zeker zingen is helend voor lichaam en ziel, voor jezelf en voor anderen, daar ben ik inmiddels van overtuigd. Ik heb het namelijk zelf ondervonden!"

Anna de Jong, Noordwolde (FR), www.welhoven.nl