Weet jij wie je bent?

​​​​Als je niet weet wie je bent, wat de invloed is van de gebeurtenissen die jou hebben gemaakt tot wie je nu bent, als je niet goed weet wat je er zelf bij ervaren hebt, dan wordt je een speelbal van jouw omgeving en van de gebeurtenissen om je heen. Dan ben jij niet degene die jouw leven leeft, maar leeft het leven jou.

Jezelf beter leren kennen kan een prettige activiteit zijn. Daarvoor hoef je echt niet in therapie. Daarvoor hoef je ook niet je memoires te schrijven. We kunnen het bij enkele puzzelstukjes laten. Een anekdote, een herinnering ... En jij maakt uit hoeveel puzzelstukjes je wilt verzamelen. Hoe meer puzzelstukjes je hebt verzameld, hoe duidelijker de rode draad in jouw leven wordt. Hoe meer vat je krijgt op je eigen handelen.

Over je leven verhalen 

We zijn allemaal een personage in ons eigen verhaal. Door dat verhaal voor onszelf helder te krijgen, realiseren we ons dat er een plek voor ons is in dat verhaal. Dat we een plek innemen in ons leven.

We zijn echter niet het enige personage in ons verhaal. Andere personages spelen daar in ook een rol en wij zelf weer in hun verhaal. Hoe meer we ons bewust zijn van ons verhaal en onze rol als personage, des te duidelijker wordt ons wie we zijn en waarom we hier zijn.

Het ontstaan van jouw verhaal

Een verhaal ontstaat op een breuklijn in het leven (echtscheiding, pensioen, ziekte, overlijden, verhuizing ...). We willen dit verhaal vertellen om zo een nieuwe lijn te vinden in de ontstane chaos. Vragen dienen zich aan: wie ben ik, waar hoor ik bij, wat staat me te doen. En al vertellend kun je na verloop van tijd nieuwe accenten leggen en zo een verandering in de beleving van jouw verhaal tot stand brengen. Je kunt dat verhaal opschrijven. Je kunt dat verhaal ook aan iemand vertellen. En als die luisteraar met haar hart en zonder oordeel luistert, kun je je eindelijk ‘gehoord’ voelen. Jouw verhaal mag er zijn. Jij mag er zijn, en dat werkt helend.

Op zoek gaan naar je Zelf door het schrijven en/of vertellen van jouw verhaal. Je voelt je gehoord en geblokkeerde energie kan weer stromen. Verhalen brengen jou en mij dichter bij elkaar. Lees hier meer over waarom jouw verhaal vertellen zo goed is.

To be a person is to have a story to tell. (Isak Dinesen)

(Met dank aan Christien Brinkgreve met haar boek ‘Vertel; de kracht van verhalen’ en Daniel Taylor, Ph.D. met zijn boek ‘The healing power of stories; creating yourslef through the stories of your life’.)

Workshop Verhalen vertellen

Tijdens de workshop vertellen we elkaar een deel van ons verhaal. Dit kan een moment of een gebeurtenis in je eigen leven zijn. De andere deelnemer(s) luisteren aandachtig en zonder oordeel naar de verteller. Voor de verteller is het van groot belang om echt gehoord te worden. Misschien worden we na het horen van deze verhalen stil van binnen. Hoogstwaarschijnlijk voelen we dan verbondenheid met elkaar. Desgewenst praten we even na. We werken in kleine groepen. Minimaal 2 en maximaal 6 personen.

Voor wie
Iedereen die bezig is met bewustwording en die in een veilige omgeving haar eigen verhaal wil vertellen. Dat kan op zich al voldoende zijn. De mogelijkheid wordt ook geboden om wat met accenten te gaan schuiven in dat verhaal. Kijken en voelen wat er dan gebeurt.

Praktische informatie
Datum: op dit moment niet ingepland.

Tijd: 10.00 uur tot 12.00 uur.

Kosten: €10,00 per workshop inclusief koffie/thee. Kom je 3 keer, dan betaal je €25,- Minimum aantal deelnemers is 2, maximaal aantal 4.

Aanmelden: Stuur mij een email

Individueel je verhaal vertellen?

Je kunt ook individueel een afspraak maken om jouw verhaal te vertellen. De kosten zijn dan € 30,- voor een uur. 

 

Volg mij op Facebook en blijf op de hoogte van mijn activiteiten.