Blog

Ervaren en genieten in Leeuwarden

De komende zomer hoop ik vele momenten van voor me uit te zitten dromen. Ik hoop mijn vrije geest te ervaren en ik hoop op nieuwe inzichten. Denk nou niet dat ik de hele tijd in stilte zal zitten mediteren. Nee, ik ga zeker ook verder met het verkennen van het aanbod van Leeuwarden/Friesland, Culturele Hoofdstad 2018.

lees verder...

Zo mooi kan samen zingen zijn

Op vrijdagochtend 15 juni zongen de zangers van het Zingen voor je Leven koor Heerenveen voor de laatste keer voor de zomerstop. We waren met een klein, maar fijn, groepje. Er waren afwezigen door vakantie, maar ook een uitvaart. Zo is het leven. Na de zomer hopen we elkaar weer te begroeten. Gelukkig zijn er ook belangstellenden die na de zomer willen aansluiten bij dit mooie, nieuwe koor. Daar zijn we blij mee.

lees verder...

Nieuwe ervaringen binnen de ‘dinsdagochtendgroep’

Naast het Zingen voor je Leven koor in Heerenveen ben ik ook koorleider van twee (Je) Binnenstebuiten Tonen zanggroepen in Leeuwarden. De ene groep op maandagavond, de andere groep op dinsdagochtend.

De dinsdagochtendgroep is en blijft klein wat aantal deelnemers betreft. De sfeer is prima, daar ligt het niet aan, maar qua aantal deelnemers is de groep kwetsbaar.

lees verder...

Neuroplasticiteit

Over een nieuwe ervaring gesproken, of over het nieuw ervaren van iets dat al bekend was ….

Binnen de opleiding Pansori Living Sound die ik nu volg, is onze aandacht nu gericht op de werking van ons brein en ons zenuwstelsel. Een materie die beetje bij beetje inzichtelijker begint te worden voor mij.

Wat mij hoopvol stemt en waar ik ook enthousiast van word, is het begrip ‘neuroplasticiteit’.

lees verder...